HABERLER

Yayın Tarihi : 5 Şubat 2020 Çarşamba 15:25

SPOR KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

 

KULÜPLERİMİZİ VE SPOR KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME
 

Amatör Spor Kulüplerimizin değerli Başkanları,yöneticileri,teknik adamları ,Değerli üyelerimiz;
Taban Birliklerimizin Değerli temsilcileri;
Değerli Basın mensupları;
03 Ağustos 2018 Tarihinden bu yana Futbol İl Temsilcisi olarak görev yapmakta iken 29/01/2020 tarihinde TFF’ce görevine son verilen Sayın MEHMET İNCU’nun görevden alınması sonrasında malum bazı internet gazetelerinde ‘’ İzmir ASKF ‘den Skandal talep,seçimle gelen seçimle gitmelidir,sadece Askf' ye uyumsuzluğu gerekçesi ile görevden alındı. ‘’ ve benzer ifadelerle sosyal medya üzerinden Federasyonumuza karşı olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılması,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunarak Federasyonumuzun karalanmaya çalışılması üzerine her zaman olduğu gibi sizleri doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmaya karar verdik.
Değerli üyelerimiz,Değerli spor adamları;
Malumunuz olduğu üzere yaklaşık 1,5 ay kadar önce TFF’ce kaldırılan canlı skor uygulaması ile ilgili olarak yine aynı malum internet gazetesinde yer alan ve isim verilmeden Federasyonumuz ve yöneticilerinin karalanmaya çalışıldığı haber ve yorumlara cevaben  07/01/2020 tarihinde Federasyonumuz web sitesi üzerinden açıklama yapmış,konu ile ilgili tüm gerçekleri sizlerle paylaşmış ve bu paylaşımda seçimle gelmiş olan İl Temsilcimiz ile ilgili düşüncelerimizi ve seçilmeden önceki davranışlarımızdaki objektif tutumumuzu açıkça ifade etmiştik.
Ayrıca bu açıklamada Sayın İl Temsilcimizin,Federasyonumuzu dışlayarak,ortak akıldan uzak bir şekilde, almış olduğu keyfi uygulamalarından da yüzeysel olarak bahsetmiş,yeri ve zamanı geldiğinde bunları açıklayacağımızı belirtmiştik.
Bu açıklamamızın sonrasında hastalık haline gelmiş sosyal medya paylaşımlarını sürdüren Sayın İl temsilcimizin,gerek sosyal medya paylaşımlarında ve gerekse bazı ilçelerde yapmış olduğu toplantı ve kahvaltılarda işini gücünü bırakıp ta ‘Bu zihniyet gitmelidir. 3’er delege hazırlayın,Başkan şu olsun,bu olsun’diye birtakım seçim varyasyonlarına girmesi, halen ligler devam ederken nüfuz istismarı yaparak, Kulüplerimizi,seçimle gelmiş ve halen görevde olan Federasyonumuza karşı alenen kışkırtması bardağı taşıran son damla olmuş ve kendisinin bu tutum ve davranışları ile birlikte aşağıda bazılarını belirttiğimiz statü ve disiplin uygulamaları ile ilgili keyfi,maddi hataları önce şifai sonra da istenmesi üzerine yazı ile TFF’ye iletilmek durumunda kalınmıştır.Burada yine de kendisinin geleceği ile ilgili karalanmaması ve rencide olmaması için maddi hatalar üzerinden işlem yapılmaması,uyumsuzluğun ve iletişimsizliğin ön plana alınması hususunda ricacı olunmuştur.
Sayın İl Temsilcisinin keyfi olarak yaptığı maddi uygulama hatalarının bazılarını maddeler halinde kısaca belirtecek olursak;
 
 
1-Liglerle ilgili onaylanan statülere uymamak,onay alınmadan ligleri başlatmak,talimat dışı statü hazırlamak
a)Kendi içinde terfi tenzil sistemi sistemi olan U-19’lara U-17’lerden terfi tenzil sistemi koymak
b)Onay Tarihi 06 Ocak 2020 olan  U-15 ve U-17 liglerini 04 Ocak 2020 de başlatmak.
c)U-11 ve U-13 Liglerini statü onaylarını almadan 01 Şubat 2020 de başlatmayı planlamak,Fikstür dağıtımı yapmak
d) U-14 Liglerinde,ligden çekilen takım yerine statü dışından takım almak
2-Ligden çekilen-ihrac edilecek takımlarla ilgili gereğini yapmayıp haftalık programlarda yer vermek ve maç yaptırmak
*isimleri ASKF ‘de mevcuttur.
3-Katılım Payı yatırmayan takımları lige almak
*isimleri ASKF ‘de mevcuttur.
4-İlgili Disiplin Kurulu kararların uygulamamak
a)İl disiplin Kurulu kararı (06/12/2018 Tarihli karar)
b)Amatör Futbol Disiplin kurulu kararı(24/07/2019 Tarihli karar)
5-Sosyal medya üzerinden ilgili kurum ve kuruluşları karalayarak paylaşımlarda bulunmak
*ASKF ‘de mevcuttur.
6-Kulüplerin eleştiri ve şikayetlerini kayda almamak
*isimleri ASKF ‘de mevcut olan onlarca kulüp dilekçeleri
7-Müsabakalarla ilgili Disipline sevk işlemlerinde kulüp ayrımı yapmak,adil davranmamak
*Örnekleri ASKF’de mevcuttur.
 
Değerli Kulüp Başkanlarımız ve yöneticilerimiz,Spor adamlarımız;
Tüm bunlardan anlaşılacağı üzerine Sayın İl Temsilcimizin keyfi uygulamaları ,aynı çatı altında bulunduğu Federasyonumuzu küçük düşürücü,itibarsızlaştırmaya yönelik çalışmaları,İl Temsilciliğinin Tüzel Kişiliğini ,paylaşımlarındaki ifadelerinin tam aksine ,ligler devam ederken ASKF seçimlerini dizayn etmeye yönelik kullanmaya çalışması,bu anlamda talimat dışı yürütülen canlı skor uygulamasının TFF’ce kaldırılması sonucu ön yargılı olan malum internet gazetesi üzerinden ,mağdur edildiği öne çıkarılarak ,Federasyonumuz aleyhine algı oluşturmaya çalışılması nedeniyle kendisine müdahale edilmek zorunda kalınmış ve üstte belirttiğimiz gibi TFF’ce görevi sonlandırılarak ,hizmette  devamlılık  esası   göz önüne alınarak, yerine İl    Temsilcisi yardımcısı   Sayın SELÇUK ERGELDİ’nin görevlendirilmesi sağlanmıştır. Kendisine başarılar diliyoruz.
Bizler çalışmalarımızı her zaman mevcut kanun ve yönetmelikler doğrultusunda BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ KURUM VE KURULUŞLARIN MEVCUT TALİMATLARINA,PRENSİPLERİNE BAĞLI KALARAK,Dürüst ve objektif bir şekilde, ön yargısız bir şekilde yürütmeye özen gösterdik.Kurumsal çalışma ilke ve prensiplerinden ayrılmadık.Sizlere de budoğrultuda rehberlik etmeye çalışmaktayız.
 
Değerli Kulüplerimiz,Değerli yöneticiler;
İnsan ilişkilerinde bireyler her zaman birbirlerini sevmek zorunda değildir.Ancak;sivil toplum ilişkilerinde,kurumsal bir çalışma anlayışı içerisinde,birlikte kolektif bir çalışma yürütülmesi esastır.Bugüne kadar görev yapan bütün İl Temsilcilerimizle son derece uyumlu kolektif bir çalışma yürütülmesine rağmen maalesef bu ortam,ortak akıldan uzak bir anlayışla hareket edildiği için bu dönemde sağlanamamış ve bu süreç yaşanmıştır.
Amatör Spor Kulüplerimizin değerli Başkanları,Yöneticileri,Teknik adamları,değerli üyelerimiz,Taban Birliklerimizin değerli Temsilcileri,Değerli Basın mensupları;
İlimizde yaşanan bu süreçle ilgili bizler kendi adımıza böyle bir açıklama yapmak durumunda kaldığımız için üzgünüz. Ancak; İl Temsilcisinin,Açıklamalarımızda sadece bazılarına yukarıda değindiğimiz keyfi uygulamaları,sosyal medya üzerinden Federasyonumuz adına  yürütülen olumsuz algı oluşturma çabaları ,ligler devam ederken yapmış olduğu,seçimlerle ilgili etik olmayan varyasyonları nedeniyle   bu süreç yaşanmıştır.
Sonuç olarak yaşanan bu süreç,Sayın İl Temsilcimizin hırsının aklının önüne geçmesine engel olamaması nedeniyle kendisince yaratılmıştır. Konu ile ilgili isteyen arkadaşlarımız Federasyonumuzdan daha detaylı bilgi alabilirler.

Kulüplerimize ve Tüm Spor Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 

Bu haber toplam 2774 ziyaretçi tarafından görüntülenmiştir.