HABERLER

Yayın Tarihi : 29 Eylül 2020 Salı 14:47

AMATÖR SPOR AİLEMİZE ÇAĞRI

AMATÖR SPOR AİLEMİZE ÇAĞRI
Amatör Spor kulüplerimizin değerli paydaşları;
Değerli Kulüplerimiz,Kulüplerimizin çok değerli Başkan ve yöneticileri,Kıymetli Teknik Adamlarımız ve Antrenörlerimiz, sporcularımız, Spor adamlarımız,Değerli Taban birliklerimiz ve İlçe Amatör Spor Kulüp derneklerimiz;
Hepimizin bildiği üzere tüm dünyada yaşanan covid-19 virüs salgını Ülkemizde de ciddi anlamda hissedilmiş ve bu durum  yaşamımızın her alanında olduğu gibi sporumuzu da olumsuz  olarak etkilemiştir.
Ülkemizde bu anlamda Bilim ve Sağlık Kurullarının önerileri doğrultusunda 13 Mart tarihinden itibaren tüm ligler,Devletimizce alınan bir kararla durdurulmuştur.Sonrasında  Profesyonel Ligler belirli kurallar çerçevesinde seyircisiz olarak oynatılmaya başlanmış ancak Mart ayından bu yana durdurulmuş olan Amatör Futbol Liglerimizle ilgili bir start alınamamıştır.
Amatör Spor (Futbol)camiasında liglerin kontrollü bir şekilde başlatılıp müsabakaların oynatılması beklenirken  TFF, 23 Eylül 2020 tarihinde yapmış olduğu açıklama ile Pandeminin ülke genelindeki seyri göz önüne alınarak Amatör liglerin,ilgili kurumların görüşü alınıp,oluşacak şartlar dahilinde değerlendirilmek üzere Ekim sonuna ertelendiğini duyurmuştur.
Gelinen bu noktada oluşan bu durum  Ülkemizde ve ilimizde Amatör de olsa belli bir disiplin altında ,planlı bir şekilde ,ön hazırlıklarını yapan  bir çok Amatör Spor kulübümüzü üzmüş ve gelecek adına kaygılandırmıştır.
Bizler İzmir ASKF olarak; birçok ilin önemli sosyal aktivitelerinden birisi olan ve bu alanda görev yapan tüm paydaşlarımızın sıkıntılarına son verilmesi için Amatör Liglerin kontrollü bir şekilde desteklenerek başlatılması için tüm birimlerimizle ,her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.Burada en büyük üzüntümüz; gerek bu konuda gerekse başka konularda  Federasyonumuz ve diğer kurumlarımız hakkında özellikle sosyal medya üzerinden spekülasyonlara yol açan çirkin   ve yakışıksız maksadını aşan yorumlar yapılmasıdır.
Her zaman bir Aile olarak övündüğümüz kurumlarımız;Taban Birliklerimiz kulüplerimiz,Yöneticilerimiz,Teknik Adamlarımız ve Sporcularımızdan oluşan    AMATÖR SPOR AİLEMİZ arasında,bilgi kirliliği ve eksikliği yüzünden yapılan bazı yorum ve paylaşımlar,kişilere indirgenerek  kişiselleştirilmekte, bazen bel altı ve konusu suç teşkil edecek tarzda olmaktadır.
Bizler spor ailemiz arasında kırılmalara,kamplaşmalara neden olan bu tür ön yargılı paylaşımların,özellikle birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu zor günlerde bırakılıp,herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz
 
Amatör Spor Ailesinin Değerli paydaşları;
Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz.Yaşanılan bu pandemi süreci,Amatör Spor Kulüplerimizi de zor durumda bırakmıştır.Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşları olan Amatör Spor Kulüplerimizin yaşaması ve yaşatılması bu zor günlerde daha da anlam kazanmıştır.Amatör Spor Kulüplerimiz çocuk ve gençlere sadece maç yaptıran kurumlar değildir.Sevinci ,üzüntüyü,sevgiyi ve saygıyı, paylaşmayı,kısacası sosyalleşmeyi öğreten,Aile ve okuldan sonraki en önemli sivil eğitim kurumlarıdır. Bu nedenle Spor Bakanlığı’mız başta olmak üzere Tüm Bakanlıklar,TFF,TASKK(ASKF’lerle birlikte ) ve Yerel Yönetimler hep birlikte bu zor süreçte Amatör Spor Kulüplerimize ve dolayısıyla görevlilerine sahip çıkacak tedbirler almalıyız. Bizler bu konuda başta da ifade ettiğimiz gibi her türlü işbirliğine hazırız.
Sonuç olarak beklentimiz; bu zor süreçte birlikte,sağduyu ile hareket edip, Ülkemizde bu salgının bir an önce önüne geçilmesi ve bu arada Amatör Liglerin kontrollü bir şekilde desteklenerek başlatılması için gerekli izinlerin verilmesidir.
Unutmayalım;  ÖNCE AMATÖRLÜK VARDI!
Saygılarımızla;
İZMİR ASKF
 
 
 

Bu haber toplam 2124 ziyaretçi tarafından görüntülenmiştir.