HABERLER

Yayın Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba 12:50

AMATÖR SPOR HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü , Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri başladı.

Törene ;Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Vekili Ali SALBAŞ, ,İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN ve ilimizde görev yapan daire amirleri, spor kulüplerinin yöneticileri, antrenörleri ve sporcuların yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı Amatör Spor Haftası .
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ali SALBAŞ'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.Konuşmasında; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri açılış törenine hoşgeldiniz.
Sevgili gençler; bilindiği gibi kişiyi; fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisi de spor’dur.
Ben, öncelikle yakın zamanda elde ettikleri büyük başarı ile bizleri gururlandıran Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımımızı kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum.
Sevgili gençler; sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemli olduğunu ifade etti.

Konuşmalardan hemen sonra gösterilere geçildi, Halkoyunları ekibinin Erkek gösterisiyle başladı program ardından cimnastik kız grupları müzikli gösteri sunumu yaptılar ve ardından Altınordu Spor Kulübünün Küçük Futbolcularınin sembolik gösterileri göz doldurdu ve  Cumhuriyet Meydanına renk kattı.
Alanda kurulan düzeneklerle çeşitli Amatör Spor branşlarımız; töreni izlemeye gelen halkımıza ve çocuklarımıza sunumlarla ve oyunlarla tanıtıldı.

Bu haber toplam 1688 ziyaretçi tarafından görüntülenmiştir.