HABERLER

Yayın Tarihi : 10 Ekim 2018 Çarşamba 23:06

AMATÖR SPOR HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda gösterilerle başladı.
        

Törene; Gençlik ve İl Spor Müdürümüz Nüammer USLU, İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN, Başkan Vekili ALi Rasim ALKIŞLAR, Genel Sekreter Kadir AKBULUT, Mali Sekreter Mustafa SEVGİLİOĞLU,  Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç KAYGİL ilimizde görev yapan daire amirleri, spor kulüpleri yöneticileri, antrenör ve sporcuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında,  İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN ve İl müdürümüz Nüammer USLU Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu.

 

Amatör Spor Haftası etkinlikleri, İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN'nın açılış konuşmasıyla başladı. İzmir ASKF Başkanımız Kadri YATKIN konuşmasında Konfederasyon ve Federasyon olarak Amatör sporların gelişmesi ve büyümesi için üstlendiğimiz  bu görevi en iyi şekilde destek vereceklerini belirtti. Açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer USLU’nun  konuşmasıyla ve devam etti. Gençlik ve spor il müdürü Nüammer USLU   Bakanlığımızın gerçekleştirdiği projeler sayesinde Türkiye genelinde 1 milyona yakın insana spor yapma imkanının sağlandığını ve yüzbinlerce gencimizin katılımıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini belirterek başlayan USLU, “Bu noktadan hareketle, Bakanlığımız her tür amatör sporu desteklemek, toplumumuzda yeni bir heyecan ve uyanışı başlatmak için Amatör Spor Haftasını uygulamaya koymuştur.

 

Değerli katılımcılar, spor sağlıklı yaşamanın yanı sıra, yaşam kalitenizi artırır.  Bedensel, ruhsal açıdan sağlıklı bir toplumun oluşmasına yardımcı olur. Amatör sporları yaygınlaştırmakla toplumumuzu birden fazla sporla tanıştırmış oluyoruz. Bu da Amatör Sporları yurt geneline yaymakla mümkün olacaktır.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, önümüzdeki dönemde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, İzmir Amatör Spor Kulüpler Federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, spor kulüplerimiz ve basınımızla sıkı işbirliği yaparak sporu tabana yaymak, aktif sporcu sayısını artırmak, her yaştan bireye spor yaptırmak amacıyla sağlıklı bir toplum için çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir. Olimpiyat gibi önemli organizasyonlarda başarı için, sporda eğitim en önemli boyutlardan birisidir. İyi eğitimli antrenör ile sporcunun her zaman başarıyı yakaladığını görüyor ve teşkilat olarak bu felsefede hareket ediyoruz.

Etkinlikler kapsamında Alsancak Melih Özakat İlkokulu öğrencileri; 20 metre sürat, geriye doğru sağlık topu atma, dikey sıçrama, bocce ve mölkky gibi stratejik, zeka ve beceri oyunlarını sergiledi.   Alanda kurulan düzeneklerle çeşitli amatör spor branşlarımız, töreni izlemeye gelen halkımıza ve çocuklarımıza sunumlarla ve oyunlarla tanıtıldı.

Bu haber toplam 1705 ziyaretçi tarafından görüntülenmiştir.